Seferihisar Akarca balıkçı barınağı konusu yargıya taşındı.

Seferihisar Akarca Koyunun tam ortasına yapılmak istenen devasa balıkçı barınağının neden yapılmaması gerektiğini ve halkın tepkisini dile getirmiştik.
Son aldığımız bilgilere göre 123 Akarca sakini ve dostları bir araya gelerek Av.Şehrazat Mercan’a vekaletname vererek ÇED Gerekli değildir raporu ile 1/ 5000 ve 1/ 1000 uygulama imar planının iptalini istemlerini yargıya taşıdılar.
Yer seçiminin yanlışlığını, Balıkçı Barınağı yönetmeliğine aykırı olarak karasal alanı olmayan bir bölgeye yapılacak balıkçı barınağının bu koşullarda bu yapısıyla liman niteliğinde olacağını belirtmiştik.
Aklın yolu birdir. Seferihisar Akarca Halkı fokların yerleşim yerine beton dökülmesini, mendirekler yapılmasını, mavi bayraklı plaja ait denizin doldurularak toprak haline getirilmesini kabul etmemektedir. Ve onlar diyor ki Yaşam alanlarımızı daraltmayın. Akarca koyu halk plajı olarak kalmalıdır. Balık çiftliklerinin arka bahçesi olmak istemeyen Akarca halkı Seferihisar Belediyesinin de desteğini almış durumdadır. Sayın Belediye Başkanı da bu davada müdahil olacağını belirtmiştir. Halkçı bir Belediye Başkanından da bu beklenir zaten.
Halkçı Mühendis mimar ve şehir plancıları olarak Akarca Balıkçı Barınağı yapılmasına karşı olduğumuzu ve takipçisi olacağız.